Trends

Fjernarbejde bliver mere populært

Fjernarbejde er for millioner af arbejdere blevet en daglig realitet: Antallet af medarbejdere, som regelmæssigt arbejder hjemmefra i USA, er ifølge Global Workplace Analytics steget med 115 % det seneste årti. Denne stigning bringer det totale antal af fjernarbejdere i USA til 3,9 millioner, eller 2,8 % af den totale arbejdskraft. 

Treoghalvfems procent af mennesker verden over har i Regus’ Store Undersøgelse (Great Big Survey, GBS) fortalt, at de ville vælge en arbejdsgiver, som tilbød fleksibelt arbejde, frem for en, som ikke gjorde. Den procentdel er sikker på at stige i de kommende år.

Hvem er disse fjernarbejdere?

Det populære portræt af en fjernarbejder er en nyuddannet, som arbejder i en kreativ industri såsom grafisk design eller markedsføring, mens de drikker espresso på en café.

Men i virkeligheden har fjernarbejde fodfæste i hver industri. Data fra Global Workplace Analytics dækker ikke over freelancere – i stedet viser de, at fjernarbejde var mest almindeligt blandt ledere, hvor de faglige, videnskabelige og tekniske serviceindustrier tog føringen.

Fjernarbejdere er langt fra domineret af Millennials, da halvdelen af dem er 45 år eller ældre. Disse svarpersoner havde også tendens til at være mere veluddannede og tjente i gennemsnit 4.000 $ mere årligt end medarbejdere, som ikke arbejdede fjernt.

Fjernarbejde bliver i stigende grad ikke set som en billig løsning for marginaliseret arbejdskraft, men som en måde at værdsætte erfaren og højt kvalificeret personale, der leder efter den rigtige balance mellem arbejdsliv og privatliv.

 

En fjern arbejdskraft er mere produktiv

Selvom de ofte påtager sig en større arbejdsbyrde, så har undersøgelser vist, at fjernarbejdere har en bedre balance mellem arbejdsliv og privatliv og er mere glade for deres jobs end kontorbaserede medarbejdere. Eftersom at 52 % af fjernarbejdere er mindre tilbøjelige til at tage ferie, og 23 % af dem er parate til at arbejde flere timer, så er de også mere produktive.

Undersøgelsen af Global Workplace Analytics estimerede, at arbejdsgivere kan spare 11.000 $ om året gennem fjernarbejde.

Medarbejderne kan også drage fordel af dette, da medarbejdere genvinder, hvad der svarer til 11 dage om året i reduceret transport, og de kan spare mere end 4.000 $ ved at skære ned på transportudgifter.

 

Teknologi og fleksible arbejdspladser gør overgangen let

Den hurtige stigning i fjernarbejde i visse byer understreger det vigtige i teknologi og infrastruktur. Chattanooga i Tennessee blev den første by i USA, der udrullede internetforbindelser på 10 Gb, som er omkring 1.000 gange hurtigere end den gennemsnitlige bredbåndsforbindelse. Resultatet? En 325 % stigning i fjernarbejde.

Til sammenligning er fjernarbejdende negativt påvirket i områder med dårlig infrastruktur, og 22 % af svarpersoner i GBS sagde, at deres arbejde blev forstyrret af upålidelige internetforbindelser derhjemme.

Fleksibel arbejdsplads kan give det bedste af begge verdener ved at tilbyde en række placeringer tæt på dine medarbejderes hjem, der tilbyder en robust IT-infrastruktur, så dine teams kan forblive forbundne og adrætte.

I takt med at flere virksomheder ser fordelene ved fleksibilitet, vil fjernarbejde blive ved med at stige. Treogfyrre procent af iværksættere og magistre ved London Business Schools Global Leadership Summit mener, at mere end halvdelen af arbejdskraften i 2020 vil arbejde fjernt på fuldtid. Vidensøkonomien er blevet struktureret omkring traditionelle kontorroller i mere end et halvt århundrede, men nu forudser virksomheder en mere fleksibel fremtid.